Balstoties uz pārmaiņām patērētāju vajadzībās un kredītu pieejamību, mikrokreditēšanas līderis SMScredit izmainījis pieejamo kredītu klāstu, uz pusi samazinot aizdevumu maksu visiem jaunajiem aizdevumiem un ieviešot īsākus naudas aizdevumu atmaksas termiņus.

SMScredit.lv klientu pētījuma dati oktobrī liecina, ka Latvijas iedzīvotāji joprojām ir gatavi saņemt naudas aizdevumus ar īsziņas starpniecību. Saasinoties šī brīža ekonomiskajai situācijai, vairums respondentu atzina, ka Latvijas kreditēšanas uzņēmumu noteiktā maksa par aizdevumu, kas tiek izsniegts ar īsziņas starpniecību, ir salīdzinoši augsta, savukārt naudas aizņēmuma atdošanas termiņi ir neelastīgi, un lielākā daļa aizdevēju nepieļauj aizdevuma saņemšanu uz īsāku termiņu par mēnesi.

SMScredit.lv veiktajā klientu pētījumā laika posmā no 12. līdz 24. oktobrim piedalījās vairāk nekā 10 000 respondentu vecumā no 20 līdz 60 gadiem. Reaģējot uz klientu norādēm, SMScredit.lv par 50 % samazinājis ātro kredītu aizdevuma izsniegšanas maksu un piedāvā līdz šim Latvijā nepieejamu mikrokredīta atmaksas termiņu – 7 dienas. SMScredit.lv ir paplašinājis arī piedāvāto produktu klāstu un jau šobrīd piedāvā naudas aizdevumus sākot ar 25 latiem.

Turpmāk, saņemot aizdevumu 100 latu apmērā ar atmaksas termiņu uz 14 dienām, maksa par aizdevuma izsniegšanu it tikai 6 lati. Savukārt, ja klients vēlēsies aizņemties 25 latus un atmaksāt aizdevumu pēc 7 dienām, naudas summa, kas jāmaksā par naudas aizdevuma saņemšanu, būs tikai 1 lats.